Μαθήματα Εργαστηριακής Ανδρολογίας – Μύθοι και πραγματικότητα
3ο Μάθημα 20 / 01 / 2018

Υπεύθυνη Μαθημάτων: Θεοδοσία Ζεγκινιάδου

Το εργαστήριο Ιστολογίας-Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει για πέμπτη χρονιά μαθήματα με θέμα την Εργαστηριακή Ανδρολογία. Τα μαθήματα έχουν θεωρητικό και πρακτικό μέρος με σκοπό την καλύτερη κατανόηση των εξετάσεων που θα αποτελέσουν αληθινό βοήθημα στην/στον κλινικό γιατρό για την διερεύνηση της γονιμότητας.

Η κρυοσυντήρηση σπέρματος αποτελεί μια μέθοδο διατήρησης της βιωσιμότητας των σπερματοζωαρίων για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η κρυοσυντήρηση σπέρματος είναι απαραίτητη στις αζωοσπερμίες, στις οποίες θα ακολουθήσει βιοψία και κατάψυξη του ορχικού ιστού για χρήση του σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Επίσης η κρυοσυντήρηση είναι απαραίτητη σε περιστατικά στα οποία η αγωγή για κακοήθεια ή για άλλη νόσο θα επηρεάσει αρνητικά την γονιμοποιητική ικανότητα του ατόμου.

Στο θεωρητικό μέρος του μαθήματος γίνεται αναφορά στις κλινικές καταστάσεις που οδηγούν στην κρυοσυντήρηση : την αζωοσπερμία και τις παθήσεις που επηρεάζουν την γονιμότητα τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Στο εργαστηριακό μέρος παρουσιάζονται οι μέθοδοι κρυοσυντήρησης για το δείγμα του σπέρματος, τον ορχικό ιστό και τα έμβρυα.

Το κάθε μάθημα έχει διάρκεια περίπου 7 με 8 ώρες. Τα μαθήματα αρχίζουν στις 9:30 το πρωί με θεωρητικές ομιλίες, ακολουθεί μεσημεριανή διακοπή και συνεχίζονται με το εργαστηριακό μέρος.

Για περισσότερες πληροφορίες καλείτε το 6977 222336.PDF παρουσιάσεων σεμιναρίου: Καρκίνος του όρχι και γονιμότητα - Δημητριάδης Φώτης MD, PhD, FEBU


Πρόγραμμα μαθήματος