Μαθήματα Εργαστηριακής Ανδρολογίας 1o Μάθημα – Σπερμοδιάγραμμα μέρος Α
02 / 11 / 2019

Το εργαστήριο Ιστολογίας-Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά μαθήματα με θέμα την Εργαστηριακή Ανδρολογία. Τα μαθήματα έχουν θεωρητικό και πρακτικό μέρος με σκοπό την καλύτερη κατανόηση των εξετάσεων, που θα αποτελέσουν αληθινό βοήθημα στην/στον κλινικό γιατρό για την διερεύνηση της γονιμότητας.

Το θέμα του πρώτου και του δεύτερου μαθήματος είναι το σπερμοδιάγραμμα.

Στο πρώτο μάθημα, στο θεωρητικό μέρος γίνεται αναφορά στην διερεύνηση της ανδρικής γονιμότητας και τις διαθέσιμες θεραπείες τόσο από τον ουρολόγο όσο και από τον ενδοκρινολόγο. Παρουσιάζονται επίσης από τον γυναικολόγο οι διαθέσιμες θεραπείες για τις περιπτώσεις στις οποίες δεν υπάρχει θεραπεία για τον ανδρικό παράγοντα. Στο εργαστηριακό μέρος του πρώτου μαθήματος γίνεται αρχικά αναφορά στον εξοπλισμό του Ανδρολογικού εργαστηρίου. Στην συνέχεια παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η μέτρηση του αριθμού των σπερματοζωαρίων και των στρογγυλών κυττάρων που μπορεί να υπάρχουν στο δείγμα του σπέρματος καθώς και η διαφοροποίησή τους.

Τα επόμενα μαθήματα ασχολούνται με ειδικά θέματα, όπως οι εξετάσεις γενετικής που πρέπει να γίνονται σε Ανδρολογικά περιστατικά, η ιστολογία του όρχι, η μικροβιολογία και η ανοσολογία.

Το κάθε μάθημα έχει διάρκεια περίπου 7 με 8 ώρες. Τα μαθήματα αρχίζουν στις 10.00 το πρωί με θεωρητικές ομιλίες, ακολουθεί μεσημεριανή διακοπή και συνεχίζονται με το εργαστηριακό μέρος.

Για περισσότερες πληροφορίες καλείτε το 6977 222336.

Αίτηση συμμετοχής

Πρόγραμμα

PDF παρουσιάσεων σεμιναρίου:

Ανδρική Υπογονιμότητα και Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή - Αθανάσιος Παππάς MD, PhD

Υπογόνιμο ζευγάρι - Δημήτριος Γ. Γουλής

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΟΥΡΟΛΟΓΟΥ στη Διερεύνηση και αντιμετώπιση του υπογόνιμου άντρα - Χ. Ασβέστης