Η ανίχνευση Χλαμυδίων με μοριακή εξέταση ιστού περιόδου ή ανίχνευση του «Kρυφού» Χλαμυδίου ή αλλιώς «Hidden-C Test ®»

Η ανίχνευση Χλαμυδίων με μοριακή εξέταση ιστού περιόδου ή ανίχνευση του «Kρυφού» Χλαμυδίου ή αλλιώς «Hidden-C Test ®»

Η ανίχνευση των χλαμυδίων στο αίμα ή ιστό ή «στάλα» περιόδου (ιστός αποπεπτωκότος ενδομητρίου) επιτρέπει την ανίχνευση της χλαμυδιακής ή άλλης λοίμωξης ακόμα και όταν αυτή περιορίζεται (κρύβεται) στα ανώτερα σημεία του αναπαραγωγικού συστήματος της γυναίκας κάτι που δεν είναι πάντα εφικτό με τις κλασσικές μεθόδους ανίχνευσης που χρησιμοποιούνται.

Το HIDDEN–C® Test είναι μια μοριακή εξέταση, που επιτρέπει την ανίχνευση

  • μόνο των χλαμυδίων,
  • άλλων βακτηρίων (όπως μυκόπλασμα και ουρεόπλασμα)
  • συγχρόνως ενός συνόλου 17 σεξουαλικά μεταδιδόμενων μικρο-οργανισμών στα οποία σμπεριλαμβάνονται εκτός από τα χλαμύδια, το Mycoplasma hominis και genitalium, το Ureaplasma urealyticum και parvum, η Neisseria, το Treponema, πολλές μορφές Candida και Herpes simplex, Haemophilus και Trichomonas

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι η real-time PCR με υλικό τις σταγόνες από το αίμα (ιστό) της περιόδου, που περιέχει κύτταρα του ενδομητρίου. Έχει εξαιρετική ειδικότητα, πολύ υψηλότερη ευαισθησία ακόμη και από την μοριακή εξέταση κοπλποτραχηλικού επιχρίσματος με PCR, ενώ επιτρέπει την εύκολη κατ’οίκον λήψη χωρίς ιατρική επίσκεψη.

Το HIDDEN–C® Test χρησιμοποιείται ευρύτατα

  • για λόγους πρόληψης από γυναίκες νεαρής ηλικίας
  • από υπογόνιμα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σύλληψης
  • πρώιμες και καθ’έξιν αποβολές
  • υπογονιμότητα αγνώστου αιτιολογίας
Το “HIDDEN-C® Test” προστατεύεται από την νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας και παρέχεται κατά αποκλειστικότητα στα εργαστήρια της Locus Medicus και το Ανδρολογικό-Ζεγκινιάδου » Τίτλος ΔΕ: “ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΕΝΔΟΚΥΤΤΑΡΙΩΝ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΣΕ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ” με Αριθμό Αίτησης 20120100185, κατατεθειμένο στο Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας από τις 29.03.2012 με αριθμό απονομής 1008033.Κατατεθειμένο Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας με Αριθμό/Ημερομηνία Κατάθεσης ΕP 13721796.4/24.10.2014 και τίτλο “METHOD OF INTRACELLULAR INFECTIOUS AGENT DETECTION IN SPERM CELLS” .Κατατεθειμένο Διεθνές Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας με αριθμό Αριθμό/Ημερομηνία ΚατάθεσηςPCT/GR2013/000016/29.03.2013.»

Οδηγίες λήψης του ιστού περιόδου.

Η συλλογή ιστού περιόδου στο ειδικό φιαλίδιο λήψης (παρέχεται δωρεάν από το LOCUS-MEDICUS) για την εξέταση του κρυφού Χλαμυδίου γίνεται πολύ εύκολα στο σπίτι σας και δεν χρειάζεται επίσκεψη σε ιατρό. Γίνεται στη φάση της πρώτης μεγάλης ροής (συνήθως το πρωινό της δεύτερης μέρας της περιόδου). Αποφύγετε την προσθήκη ούρων στο δείγμα. Η ροή της περιόδου είναι ανεξέλεγκτη. Δεν επέρχεται ύστερα από μυϊκή προσπάθεια ή σφίξιμο ή ούρηση.

1.) Ξεβιδώστε το πώμα. Μην αδειάσετε το περιεχόμενο υγρό.

2.) Ακουμπήστε το στόμιο του φιαλιδίου στην πίσω άκρη της γεννητικής περιοχής-είσοδος του κόλπου-(οπίσθιος χαλινός) και με ανιούσες κινήσεις σύρετε το στόμιο προς τα εμπρός σε απόλυτη εφαρμογή με το δέρμα και αποσπάστε τη στάλα περιόδου που φυσικά εξέρχεται.

Άν το υλικό είναι βλεννώδες πολλές φορές δεν ρέει στον πάτο του σωληναρίου αλλά παραμένει κοντά στο στόμιο. Στην περίπτωση αυτή βιδώστε το πώμα και αναστρέψτε το σωληνάριο ώστε το περιεχόμενο υγρό να παρασύρει το υλικό της περιόδου στον πάτο του σωληναρίου μετά από δεύτερη αναστροφή (επαναφορά του σωληναρίου σε όρθια θέση).

3. Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα υλικού. Αρκεί να κοκκινίσει καλά το περιεχόμενο υγρό. Δεν ενοχλεί η περιεκτικότητα σε συμπαγή τεμάχια (πήγματα) κ.λ.π. που περιέχονται συχνά στον ιστό περιόδου.

Ο όλος χειρισμός μπορεί να επαναληφθεί μέχρι τη συγκέντρωση της απαραίτητης ποσότητας.

Ύστερα από την συλλογή του υλικού βιδώστε καλά το πώμα, πλύνετε εξωτερικά καλά με σαπούνι το σωληνάριο, κολλήστε την ετικέτα με το όνομά σας στο σωληνάριο, τυλίξτε το με αλουμινόχαρτο και φυλάξτε το στη συντήρηση του ψυγείου μέχρι να το προσκομίσετε για εξέταση. Ο γιατρός σας θα ορίσει ποιούς μικροοργανισμούς θα εξετάσετε με μοριακή εξέταση.

Παρακαλώ για οποιαδήποτε απορία σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.